Ρεπορτάζ: Νέλλη Καλαμαρά, Food Editor (Madame Figaro) / missbloom.gr Ημερομηνία: Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

H ιστορική charcuterie Miran στην Αθήνα γιορτάζει στα γενέθλιά της!

H ιστορική Charcuterie MIRAN κλείνει φέτος τα 90 της χρόνια και μας περιμένει στο ίδιο σημείο του κέντρου της Αθήνας, απ' όπου ξεκίνησε το 1922.

Στον αριθμό 45 της οδού Ευριπίδου, στο κέντρο της Αθήνας, στέκεται εδώ και 90 πλέον χρόνια ένα κατάστημα που χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική ποιότητα και την πίστη στην παράδοση. Το 1922 ξεκίνησε ως μία οικοτεχνία, μόλις 10τ.μ., με ειδικότητα στο παστουρμά, ένα έδεσμα ακόμη σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό της εποχής, ενώ το 1950 ο παππούς Μιράν δημιούργησε ένα εργαστήριο παρασκευής των δυο κύριων αλλαντικών, που μέχρι σήμερα εξακολουθεί να παράγει: τον παστουρμά και το σουτζούκι.

Σήμερα, η Charcuterie MIRAN έχει μεγαλώσει και ανανεωθεί, αλλά διατηρεί αναλλοίωτη την παράδοση του εκλεκτού προϊόντος. Η τρίτη πλέον γενιά συνεχίζει την παρασκευή των δύο βασικών προϊόντων της εταιρείας (παστουρμάς, σουτζούκι), αλλά διαθέτει και πλήθος επιλεγμένων αλλαντικών, εκλεκτών τυριών- τα περισσότερα παλαίωσης στο χώρο του Μιράν-, αλλά και μπαχάρια και κυρίως μυρωδικά.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως τα μυρωδικά καλλιεργούνται πάνω στον ανθισμένο τοίχο, το πρωτοποριακό έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε κτίριο της Αθήνας και καλύπτει την πάνω πρόσοψη του μαγαζιού. Ένα κήπος πραγματικός, ζωντανός, καταπράσινος, γεμάτος αρώματα από τα βότανα της ελληνικής γης, που καλλιεργούνται επιτόπου. Απίστευτο;

Ενημερωθείτε για τις γευστικές δοκιμές μας