Ρεπορτάζ: Αφίξεις Ημερομηνία: Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΙΡΑΝ, στο "ναό" του παστουρμά!

ΜΙΡΑΝ, στο

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, εκεί στην οδό Ευριπίδου και στον αριθμό 45, βρίσκεται από το 1922, το κάποτε μικρό μαγαζάκι και πλέον το σύγχρονο, ανανεωμένο αλλαντοπωλείο, όπου ο επισκέπτης θα ανακαλύψει εκτός από τον παραδοσιακό παστουρμά, το εκλεκτό σουτζούκι, τα γευστικά λουκάνικα, όλα παρασκευής Μιράν, εκατοντάδες προϊόντα, προερχόμενα από την ελληνική περιφέρεια. Στις προθήκες του παστουρματζίδικου βρίσκονται και τα νέα προϊόντα Μιράν, που έρχονται κατευθείαν από το εργαστήρι του παππού.

Το σουτζούκι με φιστίκια, το σουτζούκι με κουκουνάρι, τα βοδινά λουκάνικα, ο βουβαλίσιος, ο πρόβειος και ο άοσμος παστουρμάς, και βέβαια ο παστουρμάς από κρέας καμήλας.

Και επειδή το καλό προϊόν, θέλει και καλή συσκευασία, το παστουρματζίδικο Μιράν, τοποθέτησε τα προϊόντα του σε συσκευασίες φιλικές, σύγχρονες, κατατοπιστικές ως προς την ιστορία της εξειδίκευσής του.

Και κάτι εντελώς νέο! Στο ιστορικό παστουρματζίδικο τοποθετήθηκε ένα μοναστηριακό τραπέζι όπου οι επισκέπτες θα μπορούν από την 1η Οκτωβρίου να δοκιμάζουν τα υπέροχα προϊόντα αλλά και να πιούν τσίπουρο και τσικουδιά.

Συνεχίζεται δε το πρόγραμμα γευσιγνωσίας "Στηρίζουμε μικρούς Ελληνες παραγωγούς", που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, χαρίζοντας γεύση και άρωμα στις χειμωνιάτικες Σαββατιάτικες συναντήσεις, επίσης από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου του 2013.

Ενημερωθείτε για τις γευστικές δοκιμές μας